NUFFNANG

Sunday, 24 February 2013

SENARAI SEMAK KHB ERT TINGKATAN 2



PENTAKSIRAN BERASASKAN SEKOLAH
REKOD PERKEMBANGAN MURID
KEMAHIRAN HIDUP BERSEPADU EKONOMI RUMAH TANGGA TINGKATAN 2

         NAMA  :  _____________________                             TINGKATAN  :  _________________
         TAHUN : _____________________ NO.KAD PENGENALAN  :______________________

TAJUK
BAND

DESKRIPTOR 
                                       EVIDENS
KAEDAH
PENILAIAN

REKA BENTUK DAN PENGHASILAN
PROJEK
1  2
  3
1
B1D1
B1D1E1-menyatakan 2 cara mencantum bahagian projek



B1D1E2-menyatakan 2 jenis bahan  pembinaan projek



B1D1E3-menyatakan fungsi 5 alatan tangan dan mesin



2
B2D1
B2D1E1-menerangkan 5 alatan tangan tmsk mesin & fungsi



B2D1E2-mnerangkn 2 bhn pbinaan projek dr segi sifatnya



3
B3D1
B3D1E1-menyediakan jadual kerja



B3D1E2-menghasilkan projek reka bentuk



4
B4D1
B4D1E1-mghasilkn projek reka bentuk mngikut prosedur



5
B5D1
B5D1E1-mghasilkan projek reka bentuk dengan daya usaha



6
B6D1
B6D1E1-mhasilkn projk rkabntk &mlhirkn idea bharu sbgi nilai tambah




ELEKTRONIK
1
B1D2
B1D2E1-menyatakan 4 simbol komponen elektronik



2
B2D2
B2D2E1-menerangkan 3 komponen elektronik dari segi fungsinya



3
B3D2
B3D2E1-membaca nilai 1 perintang dengan tepat



B3D2E2-mnterjmh smua komp. Dlm luk.skmtik kpd luk. bergambar



4
B4D2
B4D2E1-mnterjmh smua komp.dlm lksn skmtik kpd luksn brgmbr mgikut prsdr.




LUKISAN TEKNIK
1
B1D3
B1D3E1-menyatakan 4 alatan lukisan teknik



2
B2D3
B2D3E1-mnerangkn 4 alatn tgn luksn teknik dari segi fungsinya



3
B3D3
B3D3E1-melukis unjuran ortografik



4
B4D3
B4D3E1-melukis unjuran ortografik mengikut prosedur



5
B5D2
B5D2E1-mlkis unjrn ogrfk mggunakn alatn tgn dn prnsip yg  btul dgn daya usaha




MASAKAN
1
B1D4
B1D4E1-menyatakan 5 faktor penting dalam merancang menu



B1D4E2-menyatakan maksud hidangan sepinggan lengkap



B1D4E3-menyatakan 3 contoh hidangan sepinggan lengkap



2
B2D4
B2D4E1-menerang 5 adab dan sopan semasa makan



TANAMAN HIASAN
1
B1D5
B1D5E1-menyatakan 2 tujuan pemasuan semula tanaman hiasan



B1D5E2-menyatakan 2 ciri tanaman hiasan dlm bekas yg prlu pmasuan semula



PEMAKANAN DAN PENGURUSAN SAJIAN
1
B1D6
B1D6E1-menyatakan pengertian makanan bekal



B1D6E2-menyatakan 3 faktor utama mrancang menu utk mknan bekal



2
B2D5
B2D5E1-menerangkan 2 faktor utama mrancang menu utk mknan bekal



3
B3D4
B3D4E1-mbungkus mknan bekal mggunakn kertas lilin atau daun pisang



4
B4D4
B4D4E1-mbgks mknn bekal mggunakn krts lilin/daun psang mgikut prosedur



5
B5D3
B5D3E1-mbgks mknan bekal dengan daya usaha




JAHITAN
1
B1D7
B1D7E1-menyatakan 2 jenis belah



2
B2D6
B2D6E1-menerangkan maksud belah



3
B3D5
B3D5E1-menjahit lengan padanan rata



B3D5E2-menyusun atur pola blaus di atas fabrik



B3D5E3-menggunting fabrik



4
B4D5
B4D5E1-menjahit lengan padanan rata mengikut prosedur



B4D5E2-menyusunatur pola blaus di atas fabric mengikut prosedur



B4D5E3-menggunting fabrik mengikut prosedur



5
B5D4
B5D4E1-menjahit lengan padanan rata dengan daya usaha



B5D4E2-menjahit lengan padanan rata dengan daya usaha



B5D4E3-menggunting fabrik dengan daya usaha



6
B6D1
B6D1E1-mjahit  lengan pdanan rata dn mlakukn idea bhru sbgi nilai tambah.



PERNIAGAAN DAN KEUSAHAWANAN
1
B1D8
B1D8E1-menyatakan 5 agensi kerajaan yg mmbantu usahawan



2
B2D7
B2D7E1-menerangkan 2 agensi krajaan dri segi bntuan yg dibrikn kpd usahawan



No comments:

Post a Comment